Att designa ett nytt hem är inte en enkel sak, särskilt när du måste budgetera alla de små sakerna som kan göra ett enkelt hus till ditt drömmars hem.

Du kommer att spara där det är möjligt, detta är klart, men du måste veta just nu att om du funderar på att investera i ett helautomatiserad hem slösar du inte bort dina pengar utan ökar du värdet på din fastighet.

Byggarna vet detta väl. Att bygga ett hus med ett hemautomatiseringssystem leder till en ökning av fastighetens värde från
+ 5% till + 10%. Kort sagt, du hittar dig själv i dina händer en fastighet som är lättare att sälja.

Inför en ökning med 2% av kostnaden för att bygga fastigheten för konstruktionen av systemet, kommer värdet på din fastighet att växa exponentiellt. Således blir hemautomation en fastighetsinvestering som avgör en ökning av hemmets kommersiella värde och en viktig försäljningsargument.

till exempel …

Om du bygger ett hus på 150 kvadratmeter med 6 rum, kommer du antagligen att behöva ta en kostnad på cirka 10 Mk.

Ett elsystem för ett hus av denna typ kostar i genomsnitt 250 000 kr.

Du kommer gärna att veta att det kostar dig bara 150 000 kr mer att bygga ett hemautomationssystem för ett hus av denna typ. Det är 1,5% av fastighetens totala kostnad!

Det betyder att om du investerar 10 000 000 kr för att bygga dina drömmars hus, med 150 000 kr mer kan du ha ett komplett hemautomationssystem istället för ett normalt elsystem!

I vårt exempel på ett hus på 150 kvadratmeter kostar det grundläggande hemautomatiseringssystemet till slut 400 000 kr. Men hur kom vi till denna siffra?

250 000 kr elsystem
90 000 kr hemautomationsenheter
Enhetskonfiguration på 60 000 kr
0 kr support 3 år

… men allt är mycket dyrare. Jag har en kompis som är elektriker och kan installera smarta hem billigt!

Vi är säkra på att din bästa vän redan har rekommenderat sin betrodda elektriker till dig. Den klassiska allt-i-allo som kommer att erbjuda dig en av följande lösningar:

  • ett färdigt paket med 2-3 okända varumärken importerade av elgrossisten
  • produkter från stora internationella tillverkare

Hur som helst, lovar de dig att de skulle vara enkla att installera och bra för alla typer av hem. Oavsett om det någonsin är nödvändigt att tänka på kundens behov och arbeta lite mer för att tänka på optimala och skräddarsydda lösningar.

”Detta system är inte bara enkelt att installera utan det är också billigt! Bara några tusen kronor”. En mycket rimlig siffra, som den genomsnittliga husägaren inte kan vägra med tanke på att … ”det är åtminstone billigt”.

Om du har valt en av dessa lösningar från din betrodda elektriker är det enda vi kan rekommendera att sluta höra vad vi ska berätta just nu och börja spara de pengar du behöver efter att din elektriker har avslutat sitt jobb.

Eftersom din betrodda elektriker, ”en riktigt smart” enligt vad du har fått veta, knappast kommer att kunna integrera alla element och system som reglerar ett hemautomationssystem!

Snarare är det bra att du vet just nu att mer än 50% av samtalen vi får är för att göra om ett hemautomationssystem som görs av en outbildad elektriker, alla jobb som vi vägrar eller som vi tvingas ta otroligt mycket betalt!

Att lösa problemen som skapats av en elektriker som har försökt improvisera som hemautomatiseringstekniker kräver många timmar / dagars arbete och innebär mycket höga kostnader för husägaren, kostnader som ingen eller få har modet att bära. I de värsta situationerna handlar det om att göra om systemet från början.

Det är vid denna tidpunkt som husägaren kastar in handduken och föredrar att lämna allt som det är, lämna systemen som ingen kan använda och trösta sig själv som en sant lur att systemet ”åtminstone är billigt”.

Ett vanligt hemautomationssystem måste istället byggas av en specialiserad tekniker och framför allt måste tänkas och utformas under byggandet eller renoveringen av fastigheten. Att göra det vid ett senare tillfälle skulle innebära högre kostnader än normalt.

Categories:

Tags:

Comments are closed

This website uses cookies We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.  Lär dig mer