sensor

Om du vill veta vilka hemsensorer du absolut måste sätta in i ditt smarta hem för att få ökad säkerhet och komfort, är den här artikeln för dig.

Har du någonsin undrat hur mycket säkrare och bekvämare ditt liv kan vara?

Att leva i en miljö där man känner sig trygg och bekväm gör så att alla vardagar blir roliga och avkopplande.

Hur många gånger har man bara tänkt på säkerhet som ett skydd mot de faror som kan komma utifrån?

Vi vill inte skrämma dig, men det finns mer konkreta fallgropar, direkt inifrån ditt hem, till exempel haverier eller avvikelser i dina egna system, apparater eller helt enkelt glömska, nu har vi alltid bråttom !!!

Av denna anledning, i händelse av avvikelser eller övervakningar, har Domotek lösningen: sensorer som detekterar gasläckor, vattenläckor och sensorer anslutna till belysningssystemet.

Dessa sensorer visar hur ett smart hem kan hantera det oväntade och garanterar allt högre säkerhetsstandarder.

GASGIVARE

Gassensorerna kontrollerar förekomsten av farliga ämnen i hemmet och vid larm tillåter aktivering av en magnetventil via en utgångskontakt. De är utrustade med optiska och akustiska larmsignaler och är också utformade för fjärrkontroll genom att varna dig via SMS.

De upptäcker väte, metan, gasol och andra giftiga gaser som:

kolmonoxid: giftig och mycket lömsk eftersom den är luktfri, den släpper ut från bilens avgaser och är ansvarig för många fall av förgiftning orsakad av funktionsfria spisar och eldstäder;
svaveloxider och kväveoxider: dessa är förorenande gaser som produceras respektive genom förbränning av svavel eller produkter som förekommer i kol- och petroleumprodukter och vid hög temperaturförbränning. Den andra är bland de viktigaste luftförorenande gaserna;
svavelväte: med den karakteristiska lukten av ruttna ägg är det extremt giftigt;
ammoniak: används ofta inom industriområdet, men det är dock irriterande och giftigt.

LÄCKAGE SENSORER

I ett vanligt hem, när översvämningar inträffar, kan golv, väggars och elsystems integritet äventyras, liksom förekomsten av fenomen som mögel, deformation av dörrkarmar, skador av gips.

För att inte tala om skadorna på angränsande lägenheter.

I smarta hem upptäcker en sensor för översvämning närvaron av vatten och skickar en signal till systemets hjärna, som avbryter vattentillförseln genom att stänga kranarna.
Med tex KNX system är det möjligt att övervaka alla miljöer, både interna och externa, för att undvika vattenavfall och följdskador.

HEMLJUSSENSORER

Vi sa inte bara säkerhet, utan också komfort!

Det finns andra typer av sensorer, till exempel de som detekterar rörelse och som vanligtvis används i kombination med anti-intrångssystemet.
Sensorerna i de smarta hem som vi designar är högteknologiska sensorer som kan styra närvaron, rörelsen och ljusstyrkan.

I ett smart hem blandas belysning med arkitektur och skapar därmed en bild som svarar på din livsstil, en bild för att identifiera och känna igen dig själv.

Det är inte längre en överflödig lyx, utan ett viktigt lednings- och kontrollsystem, genom vilket all belysning, inom och utanför hemmet, hanteras på ett enkelt, flexibelt och pålitligt sätt.

Och detta för de oändliga möjligheterna som du har tillgång till:

scenarier kan skapas, aktiveras och styras med pekplattor, pekskärmar eller fjärrkontrollenheter (smartphones och surfplattor);
systemet kan styra vilken belysningsteknik som helst: energisparlampor, halogenlampor, LED -lampor och lysrör;
belysningen i ett rum kan stängas av automatiskt när sensorerna upptäcker att det inte finns någon kvar (men fler lampor tänds i badrum och korridorer);
Du kan skapa belysningsscenarier för de mest varierade tillfällen och vanorna: föreställ dig till exempel att ett visst scenario ställs in när du kommer hem, vilket ger dig en avkopplande atmosfär med varma och mjuka ljus
Efter att ha startat god natt -scenariot, om sensorerna upptäcker rörelse (till exempel att du reste dig för att gå på toaletten eller dricka vatten i köket) aktiverar de automatiskt lamporna med låg intensitet, för att inte störa dem som sover och för att undvika onödig elförbrukning.

Kort sagt, små hemsensorer, för stora resultat!

Categories:

Comments are closed

This website uses cookies We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.  Lär dig mer